Virksomhedsoverdragelse og generationsskifte

Vi hjælper dig, hvis du enten skal sælge eller på anden måde overdrage din virksomhed, eller hvis du gerne vil købe en allerede eksisterende virksomhed.

I forbindelse med køb og salg af virksomheder skal prisen på virksomheden fastsættes. Der er mange faktorer, der kan spille ind i forhold til prisen, og der er ikke noget sted, du kan slå op, hvad en virksomhed skal koste. Fastsættelse af pris på en virksomhed vil typisk ske i samarbejde med revisor.

Hvis du vil sælge eller generationsskifte din virksomhed, kan det være en god idé at starte på dette i god tid, før virksomheden reelt overdrages. Du skal salgsmodne virksomheden ved at gøre den så attraktiv som muligt. Ligesom der er en række forhold som virksomhedens kontrakter og aftaler, medarbejdere, leverandører, bank mv. der skal være styr på og overblik over.

I forbindelse med selve overdragelsen udarbejdes en større eller mindre due dilligence. Det er en oversigt over alle forhold omkring virksomheden, således at køber ved, hvad han køber. Det er med til at sikre, at der ikke bagefter bliver alle mulige spørgsmål, som parterne er uenige om.

Kontakt os gerne, så vi kan rådgive dig - både hvis du ønsker at sælge din virksomhed, eller hvis du går i købstanker.