Advokat til boligkøb

Få hjælp til at styre uden om faldgruberne, når du skal købe en bolig.

Der er mange praktiske, juridiske og økonomiske forhold at holde styr på, når du skal købe et hus, ejerlejlighed eller andelslejlighed. Hos Birkerød Advokater hjælper vi dig med at få overblik over dit boligkøb.

advokat til boligkøb

Dét hjælper en advokat til boligkøb dig med

Det er spændende at være på udkig efter sin næste eller første bolig.

Du skal dog som køber være obs på mange ting, når du kigger efter drømmehjemmet. Et boligkøb er trods alt én af de største investeringer, du foretager dig gennem livet.

Birkerød Advokater hjælper dig sikkert igennem hele processen - lige indtil du står med nøglen i hånden til din kommende bolig.

Hos Birkerød Advokater arbejder vi målrettet for at sikre dig de bedst muligt handelsvilkår – og vi tjekker også op på, at de vilkår, der er aftalt, overholdes .

Vi varetager dialogen med din bank, sådan at bankgarantien stilles til tiden og sælgers gamle lån slettes.

Vi drøfter også de krav, du har i forhold til dit kommende huskøb, og hjælper dig med at få svar på de ubekendte faktorer. Vi får forhandlet os frem til en løsning med din ejendomsmægler og sørger for at holde dig løbende orienteret gennem hele processen.

 

Processen ved boligkøb:

  • Vi sikrer dig, at advokatforbeholdet er behørigt indsat i købsaftalen, inden du skriver under
  • Vi gennemgår købsaftalen og de tilhørende dokumenter, og sørger for at rekvirere eventuelt manglende dokumenter
  • Vi holder et møde med dig, hvor vi gennemgår alle handlens dokumenter og i samråd med dig bliver vi enige om, hvad der skal stilles af forbehold til ejendomsmægler og sælger
  • Vi udarbejder en skrivelse til ejendomsmægler med eventuelle forbehold eller spørgsmål til handlen, så vi kan sikre dig bedst muligt
  • Vi holder dig løbende orienteret, så snart vi får svar fra ejendomsmægler, bank eller andre parter
  • Vi får koordineret processen med din bank i forhold til tinglysning af dine nye lån, bankgaranti mv.
  • Ved køb af huse: Vi rådgiver dig om hus- og ejerskifteforsikringer, evt. byggesagkyndig gennemgang mv.
  • Ved køb af ejerlejligheder: Vi tjekker ejerforeningens regnskab, generalforsamlingsreferater og evt. kommende renoveringsprojekter for at få overblik over foreningens økonomiske situation
  • Vi forestår debitorskifte eller forhøjelse af sikkerheden til ejerforeningen
  • Vi udarbejder og tinglyser dit skøde, og påser at skødet bliver anmærkningsfrit

Advokat til boligkøb: Ved køb af hus

Når du overvejer at købe et hus, er det vigtigt at kende til husets stand. 

En af de vigtige ting, vi hjælper dig med som boligadvokater, er at undersøge, om der er nedgravede olietanke på grunden, eller om der er slagger i ejendommens fundament. I begge tilfælde kan det netop medføre omfattende omkostninger for dig som køber.

Vi sørger også for at tjekke, om der er restancer ift. ejendomsskat eller udlæg, der ikke er betalt og om der er tinglyste servitutter på ejendommen, som kan være en stor byrde for dig som husejer. En servitut er en begrænsning af din ejendom, og kan være alt fra regler for udbygning af din ejendom til regler for husdyr i din ejendom.

Er ejendommen tilknyttet en grundejerforening med medlemspligt, kan der være relevante informationer at hente i de seneste generalforsamlingsreferater og regnskaber. Der er mange forhold, man skal være opmærksom på. Derfor er det er en god idé at få en advokat til boligkøb til at gennemgå købsaftalen og de mange dokumenter, der hører med til hushandel.

Vores pris er fast, der kommer derfor ikke uventede ekstra-omkostninger oveni. Dog skal Tinglysningsafgiften til Tinglysningsretten afholdes af dig som køber.

Kontakt os via kontaktformularen eller ring til os på 45 85 64 02 og vi hjælper dig sikkert i mål.


Advokat til boligkøb: ved køb af ejerlejlighed

Når du skal til at købe en lejlighed, skal du være opmærksom på, hvordan ejerforeningens økonomiske situation ser ud.

Hos Birkerød Advokater undersøger vi, om der er fælleslån i ejerforeningen, eller om der skal gennemføres større renoveringsprojekter inden for de kommende år.

Som ejerlejlighedsejer bliver du en del af ejerforeningen, og derfor skal du være opmærksom på, hvordan du hæfter for gæld i den pågældende ejerforening, idet det i sidste ende kan få en stor indflydelse på din privatøkonomi.

Derudover skal du vide, hvordan lejlighedens stand er. Er der nedsænkede lofter, er det ikke sjældent, at der gemmer sig ulovlige el-installationer bag, og der er derfor ofte indsat en ansvarsfraskrivelse om dette i købsaftalen.

Der kan samtidig være mug- eller skimmelsvamp-problemer i ejendommen. Det er forhold, vi tager højde for, og som vi forsøger at forhandle en løsning omkring, som sikrer dig som køber.

Hos Birkerød Advokater sætter vi en meget stor ære i at være tilgængelige, så du kan ringe os op når som helst undervejs i processen.

Vores pris er fast, der kommer derfor ikke uventede ekstra-omkostninger oveni. Dog skal tinglysningsafgiften til tinglysningsretten afholdes af dig som køber.

Kontakt os via kontaktformularen eller ring til os på 45 85 64 02 og vi hjælper dig sikkert i mål.


Advokat Boligkøb